Ovi znakovi pokazuju da trebate promijeniti posao

objavljeno: 21.12.2017. u 12:07

Rijetko ko je danas u potpunosti zadovoljan poslom koji radi. Međutim, neki ljudi sami sebe uvjeravaju da im je dobro na poslu, a zapravo su jako nesretni.

Postoje znakovi koji otkrivaju da ste zaglavili na radnome mjestu koje vam ne odgovara iz raznih razloga, a kada ste nezadovoljni poslom, to se može negativno odraziti i na brojne druge aspekte vašeg života, uključujući i zdravlje. Prepoznajte ih na vrijeme i bacite se na potragu za novim poslom:

Ne napredujete

Ako ste godinama ne pomičete s mrtve tačke, kako u smislu pozicije koju zauzimate, tako i u smislu ličnog napretka, odnosno stjecanja novih vještina, onda je krajnje vrijeme da počnete tražiti novi posao. Ako tu više nemate što naučiti, a ne očekujete ni promaknuće u bliskoj budućnosti, velike su šanse da ćete u istoj situaciji zaglaviti još godinama.

Posao je postao rutina

Obavljate li sve radne zadatke automatski, dok ste u glavi negdje drugo, onda sigurno niste zadovoljni poslom koji vas je pretvorio u mašinu. Prestanite živjeti u rutini i potražite neki drugi posao te na vrijeme spasite svoje mentalno zdravlje.

Razmišljate o promjeni karijere ili doktoratu

Svejedno je razmišljate li stvarno o tome, ili samo drugima prodajete prazne priče o svojim velikim planovima jer u svakom slučaju to znači da niste zadovoljni svojim sadašnjim životom i poslom. Ako doista mislite da će vas potpuna promjena karijere ili doškolovanje učiniti sretnijima, onda se odvažite na te korake ili, pak, sreću potražite na nekom drugom radnom mjestu.

Stalno ste pod stresom

Stres je sastavni dio života i normalno je povremeno biti nervozan. No ako baš svakog jutra ustajete s grčem u želucu, a stres vas drži i nakon što s posla dođete kući, možda biste trebali razmisliti o otkazu. Ne samo zbog boljeg radnog okruženja nego i zbog vašeg zdravlja.

Osjećate se manje vrijednima

Ako vas kolege podcjenjuju ili uopće ne doživljavaju te vam ne pružaju ni priliku da se iskažete u svom punom sjaju, onda vam sigurno na poslu nije ni ugodno. Mislite li da ste sposobni za više, nemojte samo sjediti nego poduzmite nešto.

Posao nije ispunio vaša očekivanja

Imali ste velika očekivanja kada ste se zaposlili koja se nikada nisu ostvarila? Obećano vam je da ćete raditi nešto potpuno drukčije? Ako se do sada ništa nije promijenilo, vjerojatno ni neće, a posao koji vam ne dopušta da živite život kakav biste željeli najbolje bi bilo što prije napustiti.

Mijenjanje posla ili karijere može biti jako teško, no potrebno je odvažiti se na takav korak i ponekad riskirati u životu.