Četvrtak, 22.02.2024.
h

Otvoren novi Pino Nature Hotel: Objekat koji vraća Trebeviću stari sjaj (FOTO)

U prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija, na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski Pino Nature Hotel. Objekat će zapošljavati 25 radnika.

-Namjera nam je da ovaj objekat bude ”dnevni boravak Sarajlija”. Dok je grad u smogu i magli, vi ste za 10 minuta na Trebeviću i na čistom zraku. Za dizajn enterijera pobrinuo se renomirani bh. arhitekta Amir Vuk Zec. Hotel posjeduje 24 sobe i apartman, kongresne dvorane, igraonice za djecu, welness centar i bazen, kamin-salu te restoran – kazala je Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je zadužena za ovaj objekat.

Smješten je u borovoj šumi, na prostoru nekadašnjeg omiljenog odredišta Sarajlija, hotela Prvi šumar. Ovo moderno zdanje zadovoljava najstrožije svjetske standarde u hotelijerstvu, a zasigurno će, na prvu, osvojiti i simpatije građana.

-Sretan sam što hotel Pino Sarajlijama vraća Trebević, a Trebeviću Sarajlije. Ova planina u samom srcu našeg grada prava je blagodet, a hotel sa svojim izgledom i položajem njen je veliki ukras – naglasio je arhitekta Amir Vuk Zec.

Zvanice nisu krile oduševljenje prilikom obilaska hotela i lično su se mogli uvjeriti u kvalitetu materijala od kojih je izrađen, kao i uslugu osoblja. Restoranska ponuda bazirat će se na eko i zdravoj hrani, a u objektu se neće točiti alkoholna pića.

-Otvaranje ovog hotela znači i dodatno otvaranje Trebevića prema građanima Sarajeva, ali i turistima koji posjećuju naš grad. Raduje činjenica da imamo ovako reprezentativno zdanje izgrađeno prema svjetskim standardima – naglasio je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad Sarajevo.

Pino Nature Hotel ima zelenu terasu od oko 400 kvadratnih metara s koje će se pružiti pogled na krajolik. Šetnice, biciklističke staze i igralište, te baby ski-lift građanima će biti dostupni besplatno za korištenje. Vanjski radovi oko hotela bit će finalizirani u martu.

(Faktor.ba/Foto: J.Brutus)

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh