open-navfaktor-logo
search
Bura se ne stišava
Otpisane zvijezde se sastale sa čelnicima Saveza, šta čeka Vahu Halilhodžića po povratku u Maroko?
Bura oko Vahida Halilhodžića i njegove budućnosti na klupi fudbalske reprezentacije Maroka i dalje je glavna tema javnosti u ovoj zemlji.
19.04.2022. u 09:45
get url
text

Rođeni Jablaničanin je odveo Marokance na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali je zbog sukoba sa najvećim zvijezdama upitno da li će ih voditi na Mundijalu. Pritisak javnosti je ogroman, a mediji žele da Vaha u ekipu vrati Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica), Aminea Harita (Marseille) i Abderrazaka Hamdallaha (Ittihad).

S druge strane, bh. stručnjak je principijalan (tvrdoglav) i tvrdi kako mu oni nisu potrebni.

Fouzi Lekjaa, predsjednik Fudbalskog saveza Maroka (FSM), nedavno je poručio kako su vrata reprezentacije otvorena za sve igrače. Prema pisanju tamošnjih medija, održan je sastanak predstavnika predsjednika Saveza i igrača koje je otjerao Vaha.

VEZANI TEKST - Situacija sve napetija: Hoće li Vaha Halilhodžić pristati na ultimatum?

Isti izvor navodi kako FSM želi pomjeriti stvari s mrtve tačke u sklopu priprema za Mundijal, te da žele da svi najbolji fudbaleri igraju na smotri najboljih reprezentacija planete. U prijevodu, Savez se ne želi odreći svojih najboljih fudbalera, sudeći po informacijama iz ove zemlje pred Vahu je postavljen ultimatum.

- Lekjaa je već najavio da će odmah nakon ramazana održati sastanak sa Vahidom Halilhodžićem kako bi se razjasnila situacija oko eventualnog povratka spomenutih igrača u tim. Odbijenje bh. trenera da to uradi značit će da će Halilhodžić morati napustiti reprezentaciju i vratiti se u Francusku - pišu mediji u Maroku, navodeći kako predsjednik Saveza povlači mudre poteze, te da želi zadovoljiti navijače i javnost, odnosno da želi da za reprezentaciju igraju najbolji igrači:

- Nema sumnje da će se stvari brzo posložiti s obzirom na to da je do SP-a ostalo malo vremena, a Maroku su potrebni najbolji igrači i mirna atmosfera kako bi ekipa napravila dobar rezultat u Kataru.

Maroko će na SP-u u Kataru igrati u grupi F sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.