open-navfaktor-logo
search
Godišnjica ubistva
Otkriveno spomen-obilježje ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću
Današnjoj cerenomiji su, pored članova porodica i pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, prisustvovali i građani Sarajeva
26.10.2019. u 10:32
get url
text

U sarajevskom naselju Alipašino Polje, u ulici Geteova do broja 1, otkriveno je spomen-obilježje ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Spomen-ploča je postavljena na mjestu na kojem su tačno prije godinu dana ubijeni Šehović i Vujinović. Njihov ubica još uvijek nije pronađen.

Današnjoj cerenomiji su, pored članova porodica i pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, prisustvovali i građani Sarajeva.

- Ovaj spomenik je dokaz da nikada nećemo zaboraviti naše kolege – kazao je Sadik Ećo, predsjednik UO Sindikata MUP-a KS.

Ministar MUP-a Kantona Sarajevo Admir Katica je izjavio da je ovo tužan dan, te da MUP Kantona Sarajevo radi na tome da se ubice izvedu pred lice pravde i da neće stati dok se to ne uradi.

- Sjećamo se naših kolega koji su svoje živote dali radeći policijski posao, radeći ono što je suština našeg posla, a to je da budemo na prvoj liniji fronta kada se borimo za sigurnost građana. To je opasan posao i upravo je ovo pokazatelj koliko je to opasan i koliko je vrijedan pažnje i svake pohvale svaki policijski službenik koji radi taj posao - poručio je Katica.


{$galerijaFotografija}

U sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu jutros je, podsjećamo, počeo prvi memorijalni turnir u malom nogometu u čast Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Na turniru "Adis i Davor" učestvuje 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH.

Adis Šehović i Davor Vujinovića ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.Njihove ubice i nalogodavci još uvijek nisu pronađeni.

Otkrivanje spomenika polaganje cvijeća Adis Šehović i Davor Vujinović 26.10.2019.
1 od 25
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.