open-navfaktor-logo
search
Uz godišnjicu smrti
Oskrnavljena bista Josipa Broza Tita u Travniku
Članovi UABNOR-a Općine Travnik jučer su, kao i svih prethodnih godina došli da urede bistu Josipu Brozu Titu u parku ispred Općine Travnik i ostali su zatečeni natpisima na bisti.
04.05.2021. u 11:11
get url
text

Natpisi "Tito je Hrvat" uz nacrtani križ, kao i druge nacrtane figure, članovi UABNOR-a smatraju da su djelo maloljetnika, kao i prepravljanje godine rođenja Josipa Broza Tita u 1992. godinu.

Policija iz Travnika je u jutarnjim satima 4. maja obavila uviđaj, a na raspolaganje im je stavljen i videonadzor Općine Travnik, piše TNT portal.

U slučaju da se radi o maloljetnoj osobi UABNOR Općine Travnik pokrenut će postupak protiv roditelja maloljetnika sa ciljem upozoravanja roditelja kao i obrazovnih insitucija na području Općine Travnik u vezi sa značajem koji kroz nastavni program moraju antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu i djelu i liku Jospia Broza Tita. Iz UABNOR-a su naveli da ih incident neće spriječiti da danas u 15 sati i 5 minuta odaju počast Josipu Brozu Titu, koji je preminuo na današnji dan, prije 41 godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.