open-navfaktor-logo
search
Nakon izbora Kajganića
Optuženi borac Petog korpusa odgovorio Konakoviću: Otkud ti pravo da preko nas gradiš svoju politiku?
Predsjednik stranke Narod i pravda (NiP) Elmedin Konaković iskazao je nezadovoljstvo zbog odluke većine članova Visokog sudskog tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) da na mjesto v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH imenuju Milanka Kajganića.
20.10.2021. u 22:34
get url
text

Na čelo Tužilaštva BiH je, tvrdi Konaković, došao tužilac koji je podigao optužnice i procesuira generale Atifa Dudakovića i Ramiza Drekovića, a za taj ishod nije optužio VSTV već Stranku demokratske akcije (SDA). Međutim, Konakovićev istup nije rezultirao za njega očekivanim i poželjnim reakcijama.

Izrevoltiran Konakovićevim istupom bio je Edin Domazet, pripadnik Petog korpusa Armije RBiH kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za ratni zločin u predmetu Dudaković i drugi.

- Dino Konakoviću, iznio si danas neistinu – laž, te uznemirio mene kao optuženog u predmetu Dudaković i drugi, a nadam se i druge moje kolege. Otkud ti pravo da preko našeg predmeta – naše muke gradiš svoju politiku? Mi smo haman 41 mjesec u Sarajevu, a ti kao "lider KS" nisi se udostojio da sa nama kahvu popiješ. Eto koliko te zanimamo – napisao je Domazet.

Ukazao je Konakoviću da novoizabrani glavni državni tužilac Kajganić nije podigao optužnicu u predmetu Dudaković i drugi, da ne vodi taj predmet i da nema nikakve veze sa njim.

- Poslije ove tvoje današnje izjave zaključujem da si ti baš mamlaz – fukara od političara – poručio je Domazet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.