open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Oprez zbog magle, poledice i odrona
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja
23.01.2020. u 08:33
get url
text
get url
text

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima: Zenica - Sarajevo, Jajce - Donji Vakuf - Bugojno i Novi Travnik - Bugojno - Kupres, te mjestimično uz rijeke Savu i Spreču.

Zbog niske temperature upozorava se na moguće nailaske na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnju. 

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo - Trnovo (Krupac) i Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.