Općina Centar Sarajevu: Za "Centar kulture i mladih" izdvojeno 245.000 KM

objavljeno: 29.01.2018. u 16:48

Općina Centar Sarajevo niz godina izdvaja sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade te je tako iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno 210.000 KM za finansiranje rada Javne ustanove "Centar kulture i mladih", kao i dodatnih 35.000 KM za projekte koji se u njemu realiziraju.  

Tokom ove godine u Centru kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, bit će realizirani različiti projekti, između ostalih, škola gitare, kurs računara, multimedijalni projekat (gluma, režija, film), škola plesa, fotofestival učenika srednjih škola, radionice kaligrafije i ebru, ljetna radionica grafita te radionice konverzacijskog engleskog jezika, saopćeno je iz te općine.

Kurs računara namijenjen je onima koji žele da steknu nova ili prošire znanja o radu i korištenju savremenih računara. Projekt je pobudio veliki interes kod mladih i konstantno bilježi izvanredne rezultate dok je škola glume jedna od najbrojnijih i najangažovanijih radionica Centra kulture i mladih.

Finansirajući aktivnosti Centra kulture i mladih, Općina Centar omogućila je odlične uvjete za rad kao i besplatno članstvo u svim projektima.

U adekvatno opremljenim prostorijama, uz podršku stručnjaka, umjetnošću se na različite načine bave mladi od 15 do 30 godina, a koji imaju prebivalište ili pohađaju škole i fakultete na području središnje sarajevske općine.