Općina Centar: Kada će se završiti zgrada za smještaj ruševinaca

objavljeno: 12.01.2018. u 12:26

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković obišli su gradilište na Šipu u ulici Dejzina Bikića gdje je u toku izgradnja objekta u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.

Projekat iz budžeta finansira Općina Centar, a budući da se radi o velikoj investiciji realizira se u fazama. Za realizaciju prve faze koja podrazumijeva grube građevinske radove iz budžeta Općine izdvojeno je oko 505.300 KM, a planirano je da ova faza izgradnje bude okončana do 31. marta 2018. godine.

Premijer Konaković je pohvalio ovu aktivnost koju provodi Općina Centar istakavši da predstavlja dugoročno i sistemsko rješenje nagomilanih problema sa dotrajalim stambenim fondom.

- Cjelokupna izgradnja ovog objekta, tokom dvije budžetske godine, će koštati 1,7 miliona maraka. U ovom objektu će biti 23 stambene jedinice za smještaj onih koji imaju status tzv. “ruševinca“. Sa ovom izgradnjom ćemo provesti investicioni ciklus uklanjanja ruševnih objekata koji su opasni za okolne stambene objekte i stanare. Već smo ranije realizirali sličan projekat izgradnjom stambenog objekta u ulici Sepetarevac za smještaj 15 “ruševinaca“. Općina Centar namjerava nastaviti projekat izgradnje zamjenskih stambenih jedinica za smještaj porodica koje stanuju u ruševnim objektima - kazao je Ajnadžić.

Edhem Hodžić direktor firme Konkrit koja izvodi radove kazao je da će zgrada biti završena do kraja godine, navodi se u saopćenju Općine Centar.