Općina Centar: Čeka se tehnički pregled da potekne voda u Nahorevu

Objavljeno: 18.01.18 u 14:17

U Nahorevu je u augustu 2017. godine izgrađena vodovodna mreža za  naselja Nahorevska brda, Muharemoviće i Selje, sa rezervoarom od 250 hiljada litara.

Načelnik Ajnadžić očekuje da se tehničko pregled završi do kraja mjeseca
Načelnik Ajnadžić očekuje da se tehničko pregled završi do kraja mjeseca

Komisija za tehnički prijem koju je formirala Gradska uprava Sarajeva nije izvršila tehnički prijem, pa je na zahtjev načelnika Nedžada Ajnadžića, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka formirao novu komisiju koja radi na pitanju tehničkog prijema ovog vodovodnog sistema.

Danas je komisija u Nahorevu pregledala tehničku dokumentaciju, u prisustvu Ajnadžića i predstavnika Općine Centar i izvođača radova.

U razgovoru sa građanima načelnik Ajnadžić je kazao da očekuje od novoformirane komisija za tehnički prijem da završi izvještaj za sedam dana, kako bi nakon toga Gradska uprava u najkraćem roku donijela rješenje o tehničkom prijemu, odnosno upotrebnoj dozvoli za puštanje u rad ovog vodovodnog sistema za snabdijevanje pitkom vodom šireg obuhvata pomenutih naselja.

Za očekivati je da bi u prvim danima februara pitka voda nakon gotovo 30 godina mogla obradovati više stotina stanovnika ovog dijela općine Centar.

Ovo je najveći projekat Općine Centar u proteklih 20 godina, u koji je iz budžeta uloženo dva miliona maraka, navodi se u saopćenju Općine Centar.