open-navfaktor-logo
search
Potpisana odluka
Općina Centar osigurala pola miliona KM za rekonstrukciju terena na stadionu Koševo
Općinsko vijeće Centar u četvrtak je dalo saglasnost, a jutros je i službeno potpisana Odluka o zajedničkoj realizaciji Projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH".
01.08.2022. u 15:02
get url
text

Ovim su stvoreni uvjeti da se potpiše i ugovor o implementaciji ove odluke između Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo za rekonstrukciju terena na stadionu Asim Ferhetović Hase - Koševo.

VEZANI TEKST - Bageri uskoro na Koševu, FK Sarajevo seli na Bilino polje

Potvrdio je to predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, koji je dokumente objavio na društvenim mrežema.

- Očekujemo da će se ovaj korak (potpis ugovora, op. a.) poduzeti što prije, kako bi radovi na ovom terenu, u trajanju od 45 do 60 dana, započeli odmah, u jeku građevinske sezone, te postavila trava sa svim neophodnim sadržajima, u skladu sa standardima Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Općina Centar će ovim osigurati iznos od 549.197,06 KM, koliko iznosi njeno učešće u realizaciji ovog značajnog projekta.

A njegovom primjenom osigurat će se kvalitetna podloga za odigravanje fudbalskih utakmica, kako Sarajeva tako i svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Ovim je rukovodstvo Općinskog vijeća Centar zajedno sa vijećnicima poduzelo sve što je bilo do njih, a sada su na redu drugi. Čekamo ih - napisao je Đozo.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona Koševo iznosi 2.487.405,03 KM, a 1.938.207,97 KM je osigurao Fudbalski savez BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.