open-navfaktor-logo
search
Vodi i jedan restoran
Omar Khedr: Egipćanin došao da studira u Sarajevo pa postao voditelj kuharskog šoua
Kuhar Omar Khedr uz atraktivnu voditeljicu Adrijanu Kurtišaj Bikić jedan je od glavnih aktera kuharskog šoua "Da, draga", čija druga sezona se trenutno emitira u programu OBN televizije.  
30.04.2022. u 08:14
get url
text

Simpatični Egipćanin, kojeg je život doveo u Sarajevo u kojem živi već pet godina, gledatelje u BiH je odmah osvojio vedrim i pozitivnim duhom. Kako kaže, ovdje je došao da studira, a, u međuvremenu, i da se posveti svojoj velikoj ljubavi od dječačkih dana – kuhanju.

- Iz Kaira sam došao u Sarajevo da studiram mašinstvo na Internacionalnom univerzitetu, ali i da napravim nešto vezano za kuhanje. Sarajevo je prelijepo, sviđa mi se narod i priroda, atmosfera je opuštena i život je lijep. Na OBN sam došao zahvaljujući našoj voditeljici Elvisi Muratović koja vodi emisiju "Stol za 4". Razmišljali smo da nešto zajedno napravimo i onda je došla Adrijana Bikić i rodila se ideja za emisiju "Da, draga". Tako je sve krenulo – kaže Khedr.

Adrijana Kurtišaj Bikić i Omar Khedr 

Omar se oduvijek zanimao za kuhanje, samouk je u kuhinji i svoje vještine je uporno usavršavao. Nekada je hranu pripremao za njegovu porodicu, a danas je glavni kuhar i partner u jednom sarajevskom restoranu.

- Jako mi je zabavno da radim ovdje i vodim kuhinju. Usavršavam pripremu raznih internacionalnih jela, ali i onih tradicionalnih bosanskohercegovačkih. Od svih specijaliteta najviše volim pripremati roštilj, ali u prirodi. Uživam u pečenju piletine, divljači i ostalog mesa na laganoj vatri. Warak enab je egipatsko tradicionalno jelo koje najviše volim, a zapravo je to japrak u bosanskoj kuhinji. Već petu godinu sam u Sarajevu za vrijeme ramazana, uživam u pozitivnoj atmosferi i pripremam iftare u mom restoranu Chill&Co na Baščaršiji za moju raju i ostale goste – govori Khedr.

Za kraj, kada je u pitanju privatni život, kaže da je slobodan dok ne naiđe prava djevojka za njega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.