open-navfaktor-logo
search
Baraž za EURO
Okupljanje na Ilidži: Ko su novi Zmajevi na spisku selektora Duška Bajevića?
Fudbalska A reprezentacija BiH 8. oktobra na Grbavici igra jedan od dva najvažnija meča u ovoj godini.
22.09.2020. u 10:09
get url
text
get url
text

Izabranici selektora Duška Bajevića u polufinalu baraža za EURO 2021 ugostit će selekciju Sjeverne Irske.

Selektor Zmajeva jučer je uputio pozive reprezentativcima, kako bi ispoštovao pravila, a spisak će se definitivno razlikovati od onoga koji je objavljen prije mjesec, pred mečeve Lige nacija protiv Italije i Poljske.

U ekipu se vraća Miralem Pjanić, novi fudbaler Barcelone, koji je prebolovao koronu. Također, selektor i njegovi pomoćnici na raspolaganju će imati dvojicu novih igrača - Dennisa Hadžikadunića i Anela Ahmedhodžića.

S obzirom na to da njih dvojica igraju na poziciji stopera, to bi značilo da bi bez poziva ostao Besim Šerbečić, kojeg je Bajević zvao za duele sa Italijom i Poljskom, ali je on spomenute mečeve propustio zbog povrede. Umjesto njega poziv iz FK Sarajevo će dobiti Benjamin Tatar, koji igra u životnoj formi i svakako je zaslužio da bude nagrađen za trud i umijeće koje demonstrira na premijerligaškim terenima.

Među novim imenima je i golman Kenan Pirić, koji je propustio septembarske duele Lige nacija. Čuvar mreže Maribora priključit će se Ibrahimu Šehiću i Asmiru Begoviću. Moguće je da bez poziva ostane Jasmin Burić, iako ne bi čudilo da se na spisku nađu četiri golmana jer su u oktobru na rasporedu tri utakmice.

Branimir Cipetić, Siniša Saničanin i Amir Hadžiahmetović, trojica novajlija koji su bili u kadru na prethodna dva meča, trebali bi se naći na spisku i za baraž jer su solidno odradili zadatke koji su postavljeni pred njih.

Selektor bi spisak trebao objaviti do kraja sedmice, iako su pozivi, kako smo već napisali, jučer upućeni na adrese naših reprezentativaca.

Okupljanje Zmajeva zakazano je za 5. oktobar na Ilidži, a baza našeg tima bit će hotel Austrija&Bosna. Utakmica polufinala baraža za Evropsko prvenstvo 2021. godine igrat će se 8. oktobra na Grbavici. Tri dana kasnije naš tim će u 3. kolu Lige nacija dočekati Holandiju, a za 14. oktobar je zakazan duel 4. kola Lige nacija protiv Poljske u Wroclawu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.