Iako su odbojkaši bili na zimskoj pauzi, trener Sead Mršo ocijenio je da je njihova forma zadovoljavajuća, navodeći kako će treninzi u narednom periodu biti vrlo zahtjevni, jer prvaka BiH očekuju novi podvizi, saopćeno je iz OKI Fantomi.

- Pred nama je domaće takmičenje, želimo odbraniti titulu prvaka BiH, a potom slijede još jače pripreme za Kup šampiona, koji se ove godine od 21. do 23. aprila 2023. godine igra u njemačkom gradu Dresdenu - rekao je Mršo.

Fantome očekuje i organizacija tradicionalnog Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2023", na kojem se okupe najjače reprezentacije i klubovi u ovom sportu.

Nastavak takmičarske sezone počeo je sa 27. sjednicom Skupštine kluba, gdje su predstavljeni dosadašnji uspjesi kluba, ali i težnje u narednom periodu.

Predsjednik kluba Ismet Godinjak rekao je na Skupštini kluba da su protekla godina i prvi dio sezone jedni od najuspješnijih za Fantome.

Fantomi su osvojili i dva Međunarodna turnira u sjedećoj odbojci, prvi u Sarajevu - Sarajevo Open 2022, a drugi Prijateljstvo 2022, koji je u oktobru odigran u Zagrebu.