open-navfaktor-logo
search
Pucnjava u Sarajevu
Oglasio se "Djed Mraz": Nisam pucao, mene su ranili
Mirza Bašić, koji je sinoć ranjen u pucnjavi na Baščaršiji u Sarajevu, u isto vrijeme sa Almerom Inajetovićem i još jednom osobom, oglasio se na svom Facebook profilu, objasnivši da se on tu našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu te da s pucnjavom nema ništa. 
16.12.2020. u 15:11
get url
text

VEZANI TEKST - Pucnjava na Baščaršiji, povrijeđene dvije osobe

Bašić je kazao kako je dobro i da se oporavlja.

- Ljudi koji me poznaju znaju da sam cijeli zivot u sportu, profesionalni fudbaler koji više živi i igra van BiH i da nemam nikakve veze sa kriminalnim radnjama, pošto su me pojedini mediji označili kao učesnika nemilog događaja, da sam od ranije poznat policiji, pa čak i da sam ja bio napadač (Djed Mraz pucao wtf ) ili da je pucano na mene s namjerom - navodi se u statusu.

Bašić dodaje da, zbog svih izmišljotinja koje su "ukaljale njegovo ime" će završiti na sudu. 

- Ja sam sinoć snimao reklamu za jedan modni brend odjeće u Ferhadiji sa kamermanima i cijelom ekipom gdje sam nosio kostim Djed Mraza i duksericu modnog brenda. Tu sam nažalost spletom okolnosti i ranjen u nogu, jer sam se zadesio u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu. Zajedno sa mnom je ozlijeđena i moja prijateljica, i to je jedina i prava istina! Hvala još jednom svima na podršci i čuvajte se u ovom našem lijepom, a divljem gradu - poručio je.


Bašić je fudbalski karijeru počeo u Sarajevu, a u BiH je igrao još za gradačačku Zvijezdu. Trenutno nosi dres ekipe Znojmo iz Češke, a ranije je nastupao još u Austriji, Poljskoj i Švedskoj.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno da je pucnjava policiji prijavljena sinoć oko 18 sati, a tom prilikom su povrijeđene tri osobe. Pojedini mediji su nedugo nakon događaja prenijeli informaciju da je napadač bio maskiran u Djeda Mraza. 

Prema nezvaničnim informacijama, policija traga za Jasminom Hatićem koji se sumnjiči da je pucao na Inajetovića, kojeg je ranio, kao i Bašića i 27-godišnju M. S. iz Sarajeva. Sve troje su lakše povrijeđeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.