open-navfaktor-logo
search
Nakon protesta
Oglasilo se Ministarstvo zdravstva KS: Vranić ponovo pozvao roditelje Džene Gadžun na razgovor
Povodom tragične smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, kao i protestnog okupljanja jutros ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo oglasili su se iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.
14.11.2022. u 10:42
get url
text

- Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, kao i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, učinili su sve u svom djelokrugu rada, odnosno svu prikupljenu dokumentaciju o ovom slučaju dostavili su nadležnom Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje. Tu prestaje nadležnost Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u pogledu poduzimanja pravnih koraka u vezi sa tragičnim događajem preminule djevojčice Džene Gadžun. Ministarstvo zdravstva nije niti represivni niti zakonodavni organ - naveli su iz Ministarstva zdravstva KS.

Nadaju se, kažu, da će pravosudni organi utvrditi sve relevantne činjenice i da će slučaj biti što prije riješen u okviru zakona.

VEZANI TEKST - Roditelji Džene Gadžun odbili sastanak s Vranićem: Da je radio svoj posao, naša kćerka bi bila živa, koga štitiš?
 

- Pozivamo Tužilaštvo da bez odlaganja temeljito, stručno i nepristrasno utvrdi šta se tačno desilo u ovom slučaju i poduzme odgovarajuće zakonske mjere. Ministar Vranić poziva roditelje na razgovor u prostorije Ministarstva, čija su vrata bila i ostaju otvorena, u terminu koji njima odgovara - navodi se u saopćenju.

Porodica Džene Gadžun jutros je održala prostest ispred Vlade Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS gdje su postavili brojna pitanja ministru zdravstva KS Harisu Vraniću. 

Vranić je roditelje Džene Gadžun pozvao na razgovor u svoj kabinet, ali oni su to odbili, kazavši da Vranić treba da izađe ispred zgrade Vlade KS te se roditeljima obrati javno pred novinarima. Vranić je odbio njihov poziv. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.