open-navfaktor-logo
search
Principijelno
Odluka GO-a: SDP nagradio odgovorne za imenovanje Envera Zornića na mjesto direktora Toplana
Da se radilo o kozmetičkim izmjenama, a ne suštinskom pozivanju na odgovornost zbog katastrofalnog kadrovskog poteza, potvrđeno je na današnjoj sjednici Glavnog odbora, na kojoj je odlučeno da se Korić kooptira u novi saziv tog stranačkog tijela
26.10.2019. u 15:41
get url
text
Damir Mašić i Adnan Korić

Bivši predsjednik Kadrovske komisija Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Adnan Korić, koji se sa te pozicije povukao zbog imenovanja Envera Zornića za direktora KJKP Toplane Sarajevo, nagrađen je danas ulaskom u Glavni odbor te stranke.

Korić se, podsjećanja radi, povukao sa mjesta predsjednika Kadrovske komisije nakon što je otkriveno da je SDP na poziciju direktora Toplana imenovao osobu koja je za vrijeme opsade Sarajeva osuđena zbog uloge u ubistvima civila nebošnjačke nacionalnosti.

Da se radilo o kozmetičkim izmjenama, a ne suštinskom pozivanju na odgovornost zbog katastrofalnog kadrovskog poteza, potvrđeno je na današnjoj sjednici Glavnog odbora, na kojoj je odlučeno da se Korić kooptira u novi saziv tog stranačkog tijela.

Međutim, on nije jedini koji snosi odgovornost za Zornićevo imenovanje, a kojeg je SDP nagradio novom funkcijom. Na današnjoj sjednici je za člana Glavnog odbora imenovan i Žan Matić, predsjednik Nadzornog odbora KJKP Toplane Sarajevo, koji je Zornića najprije izabrao za v.d. direktora, a zatim, nakon provedene "konkursne procedure", i za direktora tog javnog preduzeća.

Novi član Glavnog odbora je i Samir Suljević, predsjednik Općinskog odbora SDP-a Novo Sarajevo, koji je odigrao značajnu ulogu u Zornićevom imenovanju.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić kao jedan od najodgovornijih za slučaj "Zornić" nije se povukao sa te pozicije, uprkos pozivima razočaranih članova te stranke, koji su zahtijevali njegovu ostavku zbog postupka koji je nanio nenadoknadivu štetu stranci.

U međuvremenu je na prijedlog SDP-a za novog direktora Toplana imenovan Berin Alagić, dok će Zornić, iako ranije nije radio u tom preduzeću, ostati kao uposlenik i to, prema informacijama Faktora, na jednoj od rukovodećih pozicija u firmi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.