open-navfaktor-logo
search
Snježne padavine
Obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putu Sarajevo - Rogatica preko Romanije
Zbog intenzivnih snježnih padavina ponovo je obustavljeno saobraćanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putu Sarajevo - Rogatica preko Romanije, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).  
03.12.2021. u 16:33
get url
text

Na magistralnom putu Kiseljak - Busovača (u mjestu Jehovac) saobraćaju sve kategorije vozila, ali otežano i usporeno, s obzirom da i dalje ima vode na kolovozu.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima snijega na kolovozu. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da se na put ne kreće bez zimske opreme.

Od subote navečer ponovo počinju obustave saobraćaja kroz tunel Crnaja na putu Konjic - Jablanica u noćnim satima, od 23.30 do 4.30 sati.

Na magistralnom putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 - 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Konjic – Jablanica - Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj - Gromiljak (Radanovići), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima Šepak i Karakaj pojačan je promet vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.