Obračun kriminalaca: U sačekuši ubijen tjelohranitelj Slobodana Šaranovića

objavljeno: 06.02.2018. u 08:16

Dalibor Despotović (37) ubijen je sinoć oko 20.30 sati u pucnjavi u beogradskom naselju Voždovac.  

Napadač je Despotoviću, pred njegovom mjenjačnicom, ispalio više hitaca u glavu, a potom pobjegao automobilom koji ga je čekao, saznaje "Blic".

Despotović je navodno bio i član osiguranja Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine, a suđeno mu je za ubistvo Nikole Bojovića. Ljekari Hitne pomoći su na mjestu događaja samo mogli konstatirati smrt Despotovića, čije je tijelo ležalo pored automobila.

Svjedoci, komšije, izjavili su kako su čuli pet hitaca iz pištolja, te da je Despotović pogođen sa dva metka u glavu. Komšije kažu da je on tek nedavno izašao iz zatvora i oženio se. Na mjesto ubistva ubrzo su stigle i njegova supruga, 16-godišnja kćerka i svastika, a tokom uviđaja jednoj od njih je i pozlilo zbog čega su reagovali lekari Hitne pomoći.

Ubijeni Despotović u javnosti je poznat po hapšenju iz 2010. godine zajedno sa Milošem Kljajićem, pošto su njih dvojica u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari krili arsenal oružja i lažne policijske značke. Obojica su radili u osiguranju Slobodana Šaranovića. Inače, te godine uhapšeno je 10 članova kriminalne grupe, poslije pokušaja pljačke transporta novca u Požarevcu.

Sudeći po spekulacijama iz izvora bliskih policiji, Despotović je navodno bio angažovan da ubije Luku Bojovića, šefa najopasnijeg narko-klana, koji služi višegodišnju zatvorsku kaznu u Španiji.

Bojovićev i Šaranovićev klan bili su u otvorenom ratu još od 2009. godine, kada je nestao Slobodan Radonjić, sin kuma Branislava Šaranovića, Slobodanovog brata. Šaranovići su sumnjali da iza nestanka mladića stoji klan Luke Bojovića, nakon čega je počeo krvavi rat u kom su, između ostalih, ubijeni i oba brata Šaranovića, ali i Nikola, brat Luke Bojovića, kao i niz njihovih saradnika.

Da li je ovo ubistvo u vezi sa sukobom dvije porodice u ovom trenutku nije poznato. Likvidacija Despotovića dolazi svega nekoliko sedmica nakon hapšenja Vladimira Šaranovića, osumnjičenog za ubistvo advokata Vladimira Zreleca, nekada bliskog saradnika braće Šaranović. Uz to, ove godine se očekuje i prvostepena presuda za ubistvo Nikole Bojovića.