Objavljene poruke kojima je političar ucjenjivao fudbalera rođenog u BiH

objavljeno: 08.03.2018. u 22:12

- Nije mi jasno zašto si izbrisao profil sa snepa. Trebalo je da pročitaš šta sam ti napisao. Bilo je prilično prijateljski. Izgleda da tjeraš inat, i meni i sebi, ali je to super. Mada je loše po tebe. Sada ćemo da stavljamo ove blaže sličice na fejs, insta, tviter. Taman ću malo da se zabavim...  

Ovako glasi dio jedne od poruka koju je Nemanja Marković (25), bivši predsjednik omladine Beograda Nove stranke, poslao bivšem fudbaleru Crvene zvezde i fudbaleru rođenom u Bijeljini Mihailu Ristiću (23) kom je tražio 5.000 eura da ne bi objavio njegove kompromitujuće fotografije, javlja Blic.

Marković je jučer uhapšen, a kod njega u telefonu su pronađene sve poruke i fotografije na kojima je mladi fudbaler nag. Marković i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji sada brani boje Sparte iz Praga, navodno su bili bliski prijatelji sve dok Marković nije pokušao da se okoristi o svog druga.

- Dogovorimo se da negdje ostaviš lovu. Ja to pokupim, javim ti da je u redu. Pobrišem tvoja sr*nja i nikada se više ne čujemo. Mogu da ti dam broj ako ti nekad zatreba neka hakerska usluga, nešto tako... Ako ti mene ne zaj*beš, neću ni ja tebe - napisao je Marković Ristiću potvrđeno je Blicu.

Mladi fudbaler na to je odgovorio da pristaje i da će novac dati kad dođe u Srbiju. Marković je objasnio zašto traži baš 5.000 eura, a ne mnogo više, "iako bi mogao".

Rekao je da traži svoje dvije i po plate, "kako bi odveo djevojku na Tajland i u Japan, da ne troši svoje pare".

Fudbaler, koji sada igra za klub iz Praga, početkom ovog mjeseca platio je svom drugu 300 eura, kako bi ga ostavio na miru. Međutim, osumnjičeni Marković ubrzo ga je pozvao i zatražio ostatak novca i dalje prijeteći objavom fotografija. Bivši prvotimac Zvezde tada je shvatio da Marković neće odustati od ucjene, pa ga je prijavio policiji. Napravili su zasjedu za mladog ucjenjivača koji je često stavljao fotografije sa fudbalerom na svoje profile na društvenim mrežama.

Na prijedlog policije i tužioca, fudbaler je odlučio da se sastane sa Markovićem i da mu preda dogovorenu sumu. Ubrzo poslije prijema novca, Markoviću su operativci stavili lisice na ruke.

Kod uhapšenog su pronađeni mobilni telefon sa snimcima fudbalera, kao i kompletna prepiska.

Nakon što je uhapšen, Markoviću je određeno zadržavanje do 48 sati, a on je jučer sproveden na saslušanje u Drugo osnovno tužilaštvo, čiji je tužilac tražio da mu se odredi pritvor do 30 dana kako ne bi utjecao na svjedoke.