open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Obavljen žrijeb: Kapiten Brkić prvi izlazi na megdan Japancima
U petak 14. septembra u 12 sati po lokalnom vremenu (5 sati ujutro u BiH) sastaju se Taro Daniel i Tomislav Brkić, te Yoshihito Nishioka i Mirza Bašić
13.09.2018. u 09:29
get url
text
Davis Cup reprezentacija BiH

U Teniskom centru Utsubo u Osaki danas je obavljen žrijeb susreta teniskih selekcija Japana i Bosne i Hercegovine za play-off Svjetske grupe Davis Cupa.

U petak 14. septembra u 12 sati po lokalnom vremenu (5 sati ujutro u BiH) sastaju se Taro Daniel i Tomislav Brkić, a zatim igraju Yoshihito Nishioka i Mirza Bašić

Dan kasnije od 13 sati po lokalnom vremenu igrat će parovi Ben McLahlan / Yasutaka Uchiyama – Mirza Bašić / Tomislav Brkić, dok će se dva preostala meča igrati u nedjelju. Od 12 sati po lokalnom vremenu sastaju se Taro Daniel i Mirza Bašić, te Yoshihito Nishioka i Tomislav Brkić.

Kapitenu domaće ekipe Satoshiu Iwabuchiu, pored ova četiri igrača, na raspolaganju je i Yosuke Watanuki, a u bh. timu su još i Nerman Fatić i Darko Bojanović. Prema pravilima, prvog dana nema nikakvih izmjena, dok već u subotu izmjena može biti prijavljena do sat vremena prije početka dubl meča.

Od svih protivničkih igrača, Bašić i Brkić u karijeri su igrali jedino sa Taro Danielom i to 2015. godine – Mirza je tada s njim odigrao tri meča od kojih je jedan dobio, a Tomin jedini susret s ovim igračem završio je pobjedom Japanca.

Daniel je i najbolje rangirani igrač ovog susreta (ATP 72), dok Ben McLahlan ima najbolji dubl ranking – ATP 21.

Na Davis Cup ekipnom rankingu Japan trenutno zauzima 16.bmjesto, a BiH 27. što je najviša pozicija u historiji naše reprezentacije.

Naši igrači treniraju i danas, prethodna dva dana su maksimalno iskoristili za pripreme i poručuju da su svjesni težine meča, ali predaje nema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.