Na zasjedanju Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Damir Nikšić i predsjednik ove Komisije nazvao je bošnjačkim fašistom vanjskog člana Komisije Ismeta Hadžića-Muteveliju, penzionisanog generala Armije RBiH, nosioca najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH "Zlatni ljiljan" i ratnog komandanta Dobrinjske brigade.

- Kada smo glasali za dnevni red, mi smo tražili da se skine treća tačka u kojoj on zastupa stav da se ulica Nusreta Šišića Dede treba skinuti sa popisa i vratiti joj se stari naziv - Vojislava Kecmanovića Đede. Mi smo tražili da se ta tačka skine sa dnevnog reda jer se ne slažemo sa prijedlogom jer je rahmetli Nusret Šišić Dedo u plejadi branilaca, patriota Sarajeva i branio je Bosnu i Hercegovinu od agresije. Predsjednik Komisije se sa tim nije složio te je počeo da vrijeđa – kaže Hadžić.

Ističe da se tom prilikom "pale teške riječi".

- Kazao je da smo mi bošnjački fašisti. Mi nismo agresivno djelovali kao on. Prekinuli smo sjednicu i nismo htjeli prisustvovati sjednici. Najvjerovatnije da ćemo podnijeti prijavu Etičkoj komisiji zbog ponašanja i zbog svega što se dešavalo. Nisam se razočarao jer od takvih ljudi to je normalno ponašanje - pojašnjava Hadžić.

Komisija je sastavljena od sedam članova, a današnjoj sjednici prisustvovala su četiri.

Damir Nikšić je na posljednjim izborima izabran za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo sa liste SDP-a. Iz te stranke izbačen je poslije incidenta na sjednici Glavnog odbora SDP-a, kada je izvrijeđao članove tog tijela iz KO SDP-a Tuzla. Trenutno djeluje kao samostalni zastupnik u Skupštini KS.