VEZANI TEKST - Ubistvo u centru Rijeke: Muškarac u kafiću usmrtio ženu, objavljeni prvi detalji zločina

Stravičnom zločinu u centru grada svjedočila je 74-godišnja Vesna Vagner, koja voli doći u kafić Pin popiti piće.

I danas je u svoj omiljeni kafić došla oko 14 sati, a dok je ispijala piće niti u snu nije mogla zamisliti šta će nakon nekog vremena uslijediti.

– Došli su skupa, a koliko sam vidjela prvo su popili kafu i čaj pa onda naručili još jedan čaj. U tom trenutku je više ljudi bilo u kafiću. I jučer su bili zajedno na istom mjestu. Ona ima preko 70 godina, a on je mlađi i česti su gosti ovog kafića. On je cijelo vrijeme gledao u mene, a onda mi je konobar kada je to vidio rekao neka izađem van. I dobro je da sam izašla jer je ženu napao iz čista mira. Skočio je na nju za šankom. Uhvatio ju je za lice i vukao iza šanka. Svu ju je izgrebao. Unakazio. Nepojmljivo mi je to što mi se događalo pred očima…tako iz čista mira. Kad se sjetim kako me prethodno fiksirao. Počela sam se tresti. Bilo me je strah. Kad je došla policija on je pobjegao i vidjela sam kako trči preko Koblerova trga. On vam inače na Korzu pjeva crkvene pjesme, a navodno se zove Romano. Kad vidim da se neko tuče mene to jako pogađa i počnem se odmah tresti; ja ovako nešto u životu nisam vidjela. Meni je žao konobara jer je krasan dečko - kazala je za riječki Novi list šokirana svjedokinja.

Iz izvora bliskih istrazi Novi list je dobio informacije da je napadač, ne samo rukama nasrnuo svom silom na nesretnu ženu, već i da ju je tukao nogama.

Prizor ubijene žene bio je šokantan čak i za iskusne istražitelje, ubiica joj je lice smrskao doslovno do neprepoznatljivosti. Još uvijek nije poznato šta je izazvalo takav ispad ubilačkog bijesa kod napadača.

Ubica je uspio pobjeći s mjesta zločina. No policija je vrlo brzo stegnula obruč oko njega, te ga uhapsila nedaleko od mjesta zločina.