open-navfaktor-logo
search
Podcast Indirekt
"Nisam pozvan zato što sam Nemanja Bilbija, prošli put s reprezentacijom loše sam se proveo"
Ivaylo Petev, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv SAD-a na spisak je uvrstio igrače iz Premijer lige BiH, ali mjesta nije bilo za najboljeg strijelca - Nemanju Bilbiju.
15.12.2021. u 20:43
get url
text

- Malo je i meni puna glava što se tiče svega. Sve poštujem, ali mora se poštovati i moj učinak i neke stvari koje radim. Krivo mi je što nije tako. Prije 20 dana sam znao da nisam na spisku. Par dana me pogodilo. Mislim da se domaća liga ne cijeni, ne gleda se, a stvarno ima dobrih igrača, pametnih i dobrih momaka - rekao je Nemanja Bilbija gostujući u podcastu Indirekt.

Selektor je kao obrazloženje za nepozivanje Bilbije naveo da je tražio drugi profil igrača, da su mu potrebni trka, borba i snaga.

VEZANI TEKST - Petev o nepozivanju Bilbije: Tražio sam drugi profil igrača, potrebna mi je trka, borba i snaga
 

- Nisam glup dečko, imam 31 godinu. Suvišno je što je selektor rekao. Mislim da ni on ne vjeruje u to. Za borbenost i konstantnost mislim da mi se ne može ništa prigovoriti - rekao je Bilbija.

O nepozivanju fudbalera iz domaćeg prvenstva, ne samo sada, nego generalno, u dres s državnim grbom Bilbija kaže:

- Kad isti igrač ode u Srbiju, Sloveniju..., odmah bude pozvan. Moram napomenuti Josipa Ćorluku, s kojim dijelim svlačionicu. Dečko bi trebao da igra, a ne samo da bude pozivan. Dosta je nejasnoća. Najbolji strijelac u bilo kojoj državi da li je uskraćen za poziv? Mislim da sam ja Nemanja Bilbija i samo zbog toga ne dobijam poziv. Nažalost. Da se nisam pomirio s tom činjenicom ne bih postizao ove rezultate. Namjestio sam glavu od prošle Amerike, gdje sam bio u Los Angelesu i loše sam se proveo. Na treningu sam bio lijevi bek, s Meksikom i SAD sam ušao desetak minuta. Mizerno. Jedino što sam vidio Ameriku - govori Bilbija.

Podcast Indirekt pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.