open-navfaktor-logo
search
Kristić i Katica pričaju
NIPotizmi na djelu: "Naša direktorica, baš sam dobra s njom, antibiotike dobijem bez recepta"
Zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić ne znajući da su tokom pauze Skupštine Kantona Sarajevo ostali upaljeni mikrofoni u sali gdje se održava sjednica govori ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici da će mu pomoći nabavku bilo kakvog lijeka koji mu je potreban.
22.02.2022. u 15:08
get url
text

Kako se vidi na snimku, ministar Katica prilazi Kristić, oboje članovi Naroda i pravde, a potom se čuje kako je nešto pita, a iz odgovora Kristić se naslućuje da se pitanje odnosilo na to da li poznaje direktoricu apoteke.

- Zana, naša direktorica, šta ti treba, naša direktorica – pita dopredsjedavajuća ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te nastavlja:

- Zana? Šta god ti treba, naša direktorica, čuj tamam posla, i baš sam, baš sam dobra s njom, prijateljski smo, ono. Bilo šta, vjeruj i antibiotike kad sam, bez recepta, kad smo krenuli u Italiju. Neki dan mi propisala tablete navečer, rekoh daj mi ujutro. Sve što ti treba i to oko Clexana – kaže opet Kristić.

- Nabavio sam ja, ali ako šta zatreba... – kaže Katica.

- Slobodno, bilo kad, dan-noć – završava Kristić.

Iz cjelokupne konverzacije može se zaključiti da Katica, a i Kristić, misle na v. d. direktorice JU Apoteke Sarajevo KS Zenaidu Hasić.

U nastavku čuje se kako ministar Katica i dopredsjedavajuća Kristić razgovaraju o njenoj inicijativi o postavljanju radara na jednoj dionici puta na području KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.