VEZANI TEKST - NiP-ovac Bajramović u hotelu fizički napao NES-ovca Samardžića, Ružnićevog savjetnika

Bajramović je za Faktor rekao da su se samo porječkali u hotelu Holiday, ali da nikakvog fizičkog kontakta nije bilo, te da su kasnije čak i popili kafu.

Prethodno je premijer USK Mustafa Ružnić potvrdio da je Bajramović napao Samardžića, te dodao da ga je udario tri puta i da se sve dešavalo u sarajevskom hotelu pri ulasku u lift.

Bajramović je kazao da ga je Samardžić provocirao. 

- Ja sam žurio na sjednicu Odbora za boračka pitanja Parlamenta FBiH. Rekao sam mu "bježi od mene dečko, nemoj me provocirati". Došlo je tu do sitne iskrice, nisam ga fizički napao. On je zvao policiju. Ja sam sačekao i policiju. Imam snimke, ali neću ih objaviti. Bile su tu i recepcionerke. Ružnić me je i uvrijedio, pred policijom je rekao da sam lažov - dodao je Bajramović. 

Rekao je i da hoće "da stvore atmosferu da me izbace iz NiP-a jer im smetam u Krajini" i da "na provokacije nisam nasjeo". 

- To nije ništa bilo. Čak smo malorije popili kafu u hotelu Marriott pored Parlamenta, ja, Sulejman (Samardžić), bio je i Razim Halkić (predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a), Hozanović (Rifat, NES), nas nekoliko - dodao je Bajramović. 

U međuvremenu je Samardžić izjavio da mu je Bajramović udario tri šamara, a da se sve dešavalo u liftu.