open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDP-a
Nikšić: Postoji ponuda o programskoj koaliciji sa SDA
Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratska partija (SDP), gostujući na TVSA govorio je o broju mandata koji je ova stranka dobila te o mogućim koalicijama.
26.10.2022. u 08:32
get url
text

- Vratili smo mandate koje smo izgubili, pet mandata u državnom parlamentu. Smatramo da nam treba 16 mandata, podnijeli smo prijavu na osnovu rezultata izbora. Ponosni smo na Vladu Kantona Sarajevo i "Trojku", SDP je povećao mandate. Očekujemo Stranku za BiH da nam se pridruži, imali smo razgovore već - kazao je Nikšić osvrćući se na Opće izbore održane 2. oktobra.

O razgovoru sa strankom Demokratske fronte i Željkom Komšićem, Nikšić navodi kako čekaju konačne rezultate te da DF neće u koaliciju ni sa SDA ni sa Narodom i pravdom.

Što se tiče federalnog nivoa, na pitanje da li SDP može bez SDA, Nikšić je kazao za TVSA kako naravno da mogu te da su imali razgovore, ali da o detaljima neće da govori.

- Razgovarali smo sa svima, ima ponuda da se napravi koalicija, ali ja ne bih o tome. Kako ćemo doći do dogovora ako ne razgovaramo - rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.