open-navfaktor-logo
search
SDP i SNSD
Nikšić i Mijatović kod Dodika u Istočnom Sarajevu
Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao press konferenciju u Administrativnom centru Vlade RS-a, ekipa TVSA izvještava kako je na izlazu zatekla i predsjednika i potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i Vojina Mijatovića.
29.11.2022. u 18:50
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik nahvalio Nikšića: Kada je ranije SDP bio na vlasti...

Iako je Dodik na samoj press konferenciji negirao da se do sada sastajao sa predstavnicima "Osmorke", izgleda da se to ipak desilo i to sa SDP-om koji će biti ključan za izbor 4. delegata u Klubu Srba u Domu naroda državnog parlamenta, prenosi TVSA.

Interesatno je kako je predsjednik RS-a tokom ove konferencije imao riječi hvale za Nikšića te je naveo kako su u periodu kada je lider SDP-a bio premijer Federacije Bosne i Hercegovine uradili dobar posao.

- Kada je ranije SDP bio na vlasti imali smo produktivan razgovor i napravili smo ekonomski dogovor i zaštitili domaću privredu. Sada smo izgubili stočni fond i ostalo. Ako imamo mogućnosti da razgovaram o tome i da sudije i tužioce imenuju parlamenti, slažemo se da pravimo dogovor - rekao je Dodik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.