Nijemci "zaratili" s EHF-om: Na meč osmine finala Lige prvaka šalju amatere

objavljeno: 08.03.2018. u 21:51

Njemački rukometni prvak Rhein-Neckar Loewen igrat će prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka kod Poljskog Kielcea 24. marta s amaterskom ekipom zbog svađe s Evropskim rukometnim savezom (EHF).  

Iz RN Loewena su tražili da EHF pomakne termin utakmice s Poljacima za dan kasnije, 25. marta, jer 24. marta Rhein-Neckar Loewen u njemačkom prvenstvu igra veliki derbi s Kielom, koji također igra utakmicu osmine finala s mađarskim PICK Szegedom, ali 21. marta.

Njemački tim će zato u Kielce poslati svoju amatersku ekipu koja se takmiči u trećoj ligi i koja će vjerovatno doživjeti težak poraz na gostovanju u Poljskoj.

- Nije nam jasno zašto je EHF toliko tvrdoglav u pogledu promjene termina. Utakmicu s Kielom prenosi ARD televizija, to je veliki derbi kojeg će sigurno pratiti više TV gledalaca nego dvoboj osmine finala Lige prvaka - kazala je izvršna direktorica Loewena Jennifer Kettemann, prenose agencije.

RN Loewen je ove sezone već igrao utakmice Bundeslige i Lige prvaka u samo 24 sata, a očito je da je sukob Bundeslige i EHF-a prerastao u farsu.