open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Kelna
Nijemci se pohvalili: Denis Huseinbašić stigao na reprezentativno okupljanje
Fudbaler Kelna Denis Huseinbašić stigao je na okupljanje mlade reprezentacije Njemačke.
15.11.2022. u 11:26
get url
text

Tu vijest potvrdili su Nijemci na društvenim mrežama, uz poruku dobrodošlice za novopečenog reprezentativca.

VEZANI TEKST - Misimović poručivao "naš je sto posto", Huseinbašić dobio poziv Njemačke

Mladi Huseinbašić ove sezone igra odlično u dresu Kelna čime je privukao veliku pažnju bosanskohercegovačke i njemačke javnosti.

Dvadesetjednogodišnjak je ove sezone za Jarčeve odigrao ukupno 14 mečeva. Postigao je tri pogotka i upisao dvije asistencije.

U oktobru je dobio prvo priznanje za svoje sjajne partije. Izabran je za igrača mjeseca u Kelnu, te je u svojoj prvoj sezoni među profesionalcima pokazao da je spreman takmičiti se na najvišem nivou.

Huseinbašić je Bundesligu došao na mala vrata. Početkom sezone stigao je iz Kickers Offenbacha, kluba koji se takmiči u četvrtom rangu njemačkog fudbala. Potpisao je trogodišnji ugovor.

Dok su iz FSBiH čekali, a nakon odgođene utakmice s Rusijom nemaju plan okupljati Zmajeve, Huseinbašić je dobio poziv Njemačke.

VEZANI TEKST -  Pruža sjajne partije u Bundesligi: Potencijalni Zmaj Denis Huseinbašić igrač mjeseca u Kolnu

Antonio Di Salvo, selektor U-21 selekcije, brzo je reagovao, te je veznjaka pozvao za meč protiv Italije.

Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine u njemačkom gradu Erbachu, a prema zvaničnoj web stranici Bundeslige, osim njemačkog, posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Sportski direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović u dva navrata kazao je kako će Denis bez obzira na poziv Njemačke sasvim sigurno igrati za Zmajeve.

Ukoliko i zaigra za mladu njemačku selekciju na zvaničnom meču, u budućnosti svakako postoje šanse da se Huseinbašić predomisli i obuče dres Zmajeva. Ali o tom potom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.