open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Nihad Mujakić potpisao za Ankaraguču
Fudbalski klub Sarajevo je prihvatio ponudu turskog superligaša Ankaraguču za Nihada Mujakića.
02.08.2022. u 19:15
get url
text

Bivši akademac i standardni prvotimac bordo kluba nakon utakmice protiv Sloge otputovao je u Tursku gdje je prošao ljekarske preglede i dogovorio sve uslove prelaska u turski tim sa kojim će potpisati četverogodišnji ugovor.

- U ime cijelog kluba želio bih se zahvaliti Nihadu na doprinosu i u ovom njegovom drugom mandatu u FK Sarajevo. Ovo je ujedno i drugi put da Nihad svojim transferom donosi lijepu svotu novca našem klubu. Na ime obeštećenja dobit ćemo milion konvertibilnih maraka s obzirom na to da je imao važeći ugovor do 30. juna 2024. godine. Još jednom smo pokazali da je Sarajevo u stanju ostvariti izlazne transfere u respektabilne evropske lige i siguran sam da će se to dešavati i u budućnosti s obzirom na to da imamo mnogo upita, pogotovo za naše mlade igrače - rekao je sportski direktor Sarajeva Emir Hadžić.

Nihad Mujakić je rođen 15.aprila 1998. godine i prošao je sve omladinske selekcije FK Sarajevo. Za prvi tim je debitovao 31. jula 2016. godine u domaćoj pobjedi protiv Zrinjskog rezultatom 2:0.

Ukupno je za seniore Sarajeva odigrao 75 utakmica i postigao dva gola. Bio je standardni član jedne od najuspješnijih generacija u historiji FK Sarajevo koja je u sezoni 2018/19 osvojila duplu krunu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.