Ahmetašević je istu večer puštena na slobodu, a prethodno je objavila snimak hapšenja, koji je izazvao podijeljene reakcije u javnosti.

Novinarska udruženja osudila su postupanje policajaca, nazvavši ih pretjeranom upotrebom sile i upućivanjem neprimjerenih riječi Ahmetašević, dok su policijski sindikati iskazali podršku kolegama, osudivši svako namjerno provociranje policijskih službenika.

VEZANI TEKST - Nidžari Ahmetašević kazna od 501 KM zbog dva prekršaja

Iz policije je nakon nemilog događaja potvrđeno da su Ahmetašević uručena dva prekršajna naloga u iznosu 501 konvertibilne marke (KM), dok je protiv dvojice policajaca koji su je uhapsili Senada Hebiba i Radenka Žarkovića otvorena unutrašnja istraga.

Advokat Muhamed Čučak, koji je pravni zastupnik Nidžare Ahmetašević kazao nam je da su u vezi sa prekršajnim prijavama zatražili sudsko odlučivanje.

- Sad čekamo poziv suda - kazao je Čučak.

Što se tiče unutrašnje istrage protiv policajaca, Čučak nam je kazao da je, nakon podnesene prijave unutrašnjoj kontroli, Ahmetašević dala iskaz u svojstvu svjedoka.

- To je sad u toku, mi čekamo obavijest da li će biti sankcionisani. Po mom mišljenju to sve ide jako sporo. Evo prije par dana ste imali slučaj u Visokom, gdje je objavljen snimak policajca kako udara osobu koju privodi. On je odmah suspendovan, a ovdje to nije slučaj - rekao je Čučak.