open-navfaktor-logo
search
Bez ponuda
Ni populizam nije jeftin: "Passatu" pada cijena za deset posto, hoće li ga Karić uopće prodati?
Prodaja famoznog službenog "passata" kojeg je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić davno obećala prodati, nije prošla baš slavno. Prilikom licitacije za ovaj luksuzni automobil nije došla čak niti jedna ponuda.
08.08.2021. u 17:19
get url
text

VEZANI TEKST - Niko ne želi kupiti službenog "passata" gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić
 

Prodaja automobila bila je zakazana za 26. juli, da bi na kraju ipak odlučili da prodaju pomjere za 30. juli, navodno zbog ponuda koje su dolazile poštom, a koje su predate na dan kada je licitacija prvobitno zakazana. 

Iz Gradske uprave nisu znali reći da li će biti ponovljena licitacija kako bi se prodao službeni "passat", a ono što smo saznali je da ukoliko dođe do ponovne licitacije, "passatu" će pasti cijena za čak deset posto.

Početna cijena gradonačelnicinog "passata" iznosila je 40.178,68 KM. 

Podsjećamo, gradonačelnica Benjamina Karić odmah je početkom svog mandata najavila prodaju "passata", kazavši kako ne želi da je prozivaju zbog luksuza. Čak tri mjeseca nakon obećanja da će se ovo auto prodati, pokrenuta je procedura javnog poziva i licitacije. Za to vrijeme, gradonačelnica prilikom službenih posjeta koristi upravo ovaj luskuzni "passat". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.