Bujice na ulicama

Nevrijeme zahvatilo i Zenicu, ceste pod vodom i u Doboju

Objavljeno: 05.06.2019. u 17:21

U mjestu Raspotočje, u blizini firme ITC, došlo je začepljenja odvodnih kanala i izlijevanja vode na regionalni put Zenica-Lašva

FOTO: YOUTUBE

Područje grada Zenica u 15.20 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnim kišnim padavinama, koje su prouzrokovale velike bujične vode te izlijevanje potoka u mjestu Ričice, o čemu su obaviješteni nadležni u gradskoj Službi civilne zaštite Zenica.

Također u ulici Travnička, u blizini benzinske pumpe "Brkić petrol" u Zenici došlo je do aktiviranja klizišta, koje prijeti da sruši zid na regionalni put Zenica-via Vjetrenice-Vitez.

Isto tako u mjestu Raspotočje, u blizini firme ITC, došlo je začepljenja odvodnih kanala i izlijevanja vode na regionalni put Zenica-Lašva.

O svemu tome je obaviješten ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, ujedno i komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite, a koji je odmah aktivirao nadležne službe da reaguju na ovim regionalnim putevima i da se otklone posljedice nevremena, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

 

Zenica

Posted by CRNA Hronika BIH on Wednesday, June 5, 2019
 

Slična situacija zabilježena je i u Doboju.

 

Doboj - kalva je situacija u vašem gradu

Posted by CRNA Hronika BIH on Wednesday, June 5, 2019
Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije