Trener Modrih Nenad Bjelica u razgovoru za italijanski Tuttomercatoweb otrkio je da bi obeštećenje koje je Leipzig platio hrvatskom velikanu moglo dodatno rasti, pa čak i do te mjere da bi moglo biti udvostručeno.

- Milanova ponuda bila je finansijski unosnija, ali je transfer u Njemačku bi njegov izbor. Želio je s Leipzigom igrati Ligu prvaka, a da je to ujedno i klub u kojem se mladi igrač može razvijati - kazao je Bjelica, te dodao:

- Moje je mišljenje da je Milan bio idealno rješenje jer znam kako funkcioniše italijanski fudbal. Da je kojim slučajem otišao u Milan mislim da bi to bio pravi izbor. Ipak, on je odlučio i poštujem njegov izbor.

Olmo je za Dinamo odigrao 124 zvanične utakmice, no Milan, za razliku od Leipziga, nije bio spreman u obeštećenje uključiti i eventualne bonuse.

- S Leipzigom je Dinamo dogovorio 20 posto od narednog transfera, a zajedno s bonusima Dinamo bi mogao zaraditi i do 50 miliona eura - naglasio je Bjelica.

Desi li scenariji o kojem je pričao trener hrvatskog prvaka, Olmov transfer će srušiti dosadašnje rekordno obeštećenja Leipziga. Njemački tim je za Nabyja Keitu izdvojio 27,75 miliona eura.