open-navfaktor-logo
search
Neće ih testirati
NBA rekla "da" reakreativnim drogama: Košarkaši će u budućnosti moći konzumirati marihuanu
Kada se NBA sezona nastavi 31. jula u Disney Worldu, rukovodstvo najjače košarkaške lige na svijetu odlučilo je da do kraja sezone neće testirati igrače na rekreativne droge poput marihuane.
11.06.2020. u 17:01
get url
text

Drugi doping testovi i dalje će se sprovoditi, a svaki igrač obavezno se testira četiri puta tokom sezone. Ipak, u organizmu im neće tražiti tragove marihuane niti će ih kažnjavati ako ih slučajno otkriju.

NBA je ovu odluku donijela jer ionako razmatra skidanje marihuane s popisa nedozvoljenih sredstava u bliskoj budućnosti.

VEZANI TEKST - "Marihuana ne šteti već spaja ljude u radosti i zadovljstvu"

Ovim potezom NBA će košarkašima ipak olakšati zabranu izlaska iz kampusa u Disney Worldu, kao i zabranu posjeta porodica, djevojaka i prijatelja prije kraja prvog kruga play-offa, kad od 22 ekipe u igri za naslov ostane još samo njih osam.

Rukovodstvo lige očito smatra kako će konzumiranje marihuane zainteresovanim igračima pomoći da se lakše nose s viškom slobodnog vremena i smanje stres u novonastalim životnim okolnostima.

Još ranije je dokazano da marihuana nipošto ne spada u PED (sredstva za poboljšanje sposobnosti op.a) iako su mnogi košarkaši rekli da im pomaže da se fokusiraju za vrijeme utakmice i ignorišu sve što se događa mimo terena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.