open-navfaktor-logo
search
Suviše radikalno i za NiP
Narod i pravda je "iz temelja" čak i Konakoviću promijenila ime
Stranka Narod i pravda u kampanju za Lokalne izbore 2020 ušla je sa sloganom "Iz temelja". 
29.10.2020. u 09:42
get url
text

Tako su Elmedin Konaković i ekipa iz NiP-a najavili da će promijeniti sve iz temelja ako dođu na vlast. 

Međutim, promjene su počele od predsjednika stranke Konakovića. 

Bivši SDA-ovac, koji je godinama zahvaljujući članstvu u toj stranci napredovao u karijeri i politici, početkom 2018. godine poželio je da bude lider i da ima vlastiti stranku, pa ju je i osnovao. Ovo su prvi lokalni izbori na koje izlazi sa NiP-om.

Sa plakata NiP-a na sarajevskim ulicama građane "pozdravlja" i Konaković, iako nije kandidat za načelnika ili općinsko vijeće. Njegov lik je od autoriteta i kredibiliteta, vjeruju u NiP-u, pa bi i sa plakata valjda trebao uvjeriti građane da je NiP najbolja opcija koju mogu zaokružiti na listićima.

Ali građani će nesporno imati dilemu. Zar se predsjednik NiP-a, bar do jučer, nije zvao Elmedin Konaković? Kako je preko noći postao Elvedin? Jasno je da mijenja politiku i stavove u zavisnosti od trenutnih ličnih i stranačkih potreba, ali da baš i ime mijenja "iz temelja", to je već isuviše radikalno čak i za NiP. 

Ili da budemo posve realni i konkretni: kako neko ko je toliko temeljit može dozvoliti da mu promakne takva greška na plakatima i da ogroman novac za političku promidžbu baci uzalud? 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.