Nakon uspješne sezone: Ismet Sejfić najtraženiji košarkaš u Mađarskoj

objavljeno: 26.05.2017. u 16:04

Uspješni bh. košarkaš Ismet Sejfić završio je sezonu u košarkaškom prvenstvu Mađarske gdje je odveo svoj klub Pecsi VSK do play-offa, u kojem su izbačeni od velikog favorita Kormenda.

Predvođeni našim odličnim centrom Panthersi su u prvoj utakmici napravili iznenađenje i odnijeli pobjedu u gostima, ali u nastavku serije Kormend je bio uspješniji. Sejfić je kroz čitavu sezonu dominirao u dresu mađarskog kluba.

Svojim učinkom postao je jedan od najboljih igrača mađarskog prvenstva, a bio je i najuspješniji centar u regularnom dijelu sezone sa  prosjekom od 16,8 poena i osam skokova.

- Ovo je za Pecsi VSK najveći uspjeh u posljednje dvije decenije, tako da sam već dobio ponudu da potpišem višegodišnji ugovor. Pored njih za moje usluge interes je pokazalo još nekoliko ekipa iz Mađarske u kojoj sam trenutno najtraženiji košarkaš. Moje dobre igre nisu prošle nezapaženo, tako da imam ponude iz nekoliko jakih evropskih liga. Gdje ću nastaviti karijeru odlučit ću u naredne dvije sedmice. Trenutno odmaram u Sarajevu, a već 1. juna počet ću se pripremati za novu sezonu sa Almirom Karkeljom koji je zaslužan za moju odličnu fizičku spremu i, naravno, sa Ozrenom Seleskovićem - kaže Sejfić.