open-navfaktor-logo
search
Skandal u Višegradu
Nakon što je Bazdulj dernečio sa negatorom genocida, oglasila se glavna urednica Oslobođenja
Nakon informacije da Oslobođenje više neće sarađivati sa kolumnistom književnikom Muharemom Bazduljem, oglasila se i glavna urednica ovog sarajevskog dnevnog lista Vildana Selimbegović. 
08.05.2021. u 21:49
get url
text

Naime, bh. pisac s beogradskom adresom Bazdulj dernečio je u Višegradu u društvu sa austrijskim piscem Peterom Handkeom, negatorom genocida u Srebrenici, i rediteljem Emirom Kusturicom.

VEZANI TEKST - Dernečili sa negatorom genocida: Sa Handkeom "Romaniju" zapjevao i Muharem Bazdulj

- S obzirom na veliki interes izazvan emitiranjem privatne zabave u čast Petera Handkea, na kojoj je učestvovao i jedan od suradnika Oslobođenja, želim reći da mi je zaista žao sto su se uznemirili i osjetili povrijeđenim naši čitatelji.

Uređivačka politika Oslobođenja, naša opredijeljenost za Bosnu i Hercegovinu, državu svih njezinih ljudi, zemlju jednakih prava i mogućnosti za sve, je jasna kao što su uvijek bili precizni i jasni našii stavovi o Srebrenici i počinjenom genocidu.

No, Oslobođenje ne može biti odgovorno za privatne odluke i druženja svojih suradnika. Jednako kao što ni Halid Bešlić ne može biti kriv što se Handke slavi uz njegovu pjesmu. Još jednom, u ime redakcije, primite moje izvinjenje za uznemirenost koju je izazvao ovaj snimak - navela je Selimbegović.

Glavna urednica Oslobođenja nije potvrdila niti demantirala da li će Bazdulj i da dalje biti njihov saradnik, ali njegovog imena više nema na listi kolumnista ovoga medija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.