Najbolji citati Coco Chanel: Žena sa dobrim cipelama ne može biti ružna

objavljeno: 09.02.2018. u 17:29

Coco Chanel je bezvremeni simbol za klasični stil i dobar ukus i nikada se nije ustručavala dijeliti modne savjete.

Čuvena dizajnerica i osnivačica modne kuće "Chanel" imala je izuzetno jako mišljenje o tome kako bi se žena trebala i kako ne bi trebala oblačiti: od toga koji detalj će učiniti vaš stajling istaknutim, pa sve do toga šta je ok, a šta nije ok nositi ukoliko želite da vas drugi shvate ozbiljno.

Mnoga od ovih pravila i dalje se pripisuju prepoznatljivom "Chanel" stilu kakav je i danas.

Iako su njena zapažanja o stilu i modi bila uvijek neporecivo iskrena, i danas možeo mnogo naučiti iz ovih savjeta. Štaviše, moguće je izgraditi kompletan stajling na osnovu njenih viđenja mode.

- Jedan dobar garderober trebao bi sadržavati: crne i bijele komade odjeće, kvalitetne cipele, mnoštvo haljina, jednostavne, ali dobro skrojene komade.

- Jednostavnost je ključ istinske elegancije.

- Žena sa dobrim parom cipela nikada ne može biti ružna.

- Žene razmišljaju o svim bojama, osim o odsustvu boje. Ja bih rekla da crna boja posjeduje sve, bijela također. Njihova ljepota je apsolutna. To je čista harmonija.

- Moda ja poput arhitekture: Sve je u dobroj proporciji.

- Potražite ženu u haljini. Ako na tom mjestu nema žene, neće biti ni haljine.

- Ne razumijem kako žena može napustiti kuću, a da se barem malo ne sredi. Ako ni zbog čega drugog, a onda iz pristojosti. I na kraju, nikada ne znaš: možda baš tog dana imaš susret sa sudbinom. A za sudbinu je važno biti sređen koliko god je to moguće.

- Obucite se traljavo i svi će se sjećati te haljine. Obucite se besprijekorno i svi će se sjećati žene u toj haljini.