Načelnik Ajnadžić prikuplja iskustva o korištenju evropskih fondova

objavljeno: 05.02.2018. u 14:37

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić boravio je u posjeti Sloveniji gdje se sastao sa načelnikom Općine Ptuj Miranom Senčarom i generalnim direktorom Slovenskog narodnog pozorišta Maribor Danilom Roškerom.

- Želimo širiti prijateljstvo i dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom i njenim glavnim gradom. Uvjereni smo da BiH čeka sličan evropski put kao onaj što ga je prošla Slovenija prije nekoliko godina. Želimo da naše dobre prakse i iskustva na tom putu budu vodilja za Sarajevo i za cijelu BiH – kazao je Senčar.

Načelnik Ajnadžić je kazao da posjetu Sloveniji želi iskoristiti kako bi prikupio što više iskustava, naročito u području pripreme, planiranja i provedbe projekata za korištenje fondova Evropske unije, te u području partnerstva u IPA programu prekogranične saradnje.

- Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Evrope je u saradnji gradova i unapređenju ekonomskih i kulturnih odnosa – rekao je Ajnadžić.

Dogovoreno je da se u narednom periodu organizira manifestacija dani kulture Sarajeva u Sloveniji i obratno, navodi se u saopćenju Općine Centar.