open-navfaktor-logo
search
Pretresi i hapšenja
Na Sokocu pronađeno 17 kila droge i ukradeni dijelovi vozila, jedna osoba uhapšena, tri u bjekstvu
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo jučer su na osnovu operativnih saznanja da se u kući koju koristi M. B. sa Sokoca, nalazi opojna droga kao i predmeti koji potiču iz krivičnog djela teška krađa obavili pretres kuće, te tom prilikom pronašli veću količinu droge i ukradene autodijelove.
05.03.2022. u 11:41
get url
text

Kako je saopćeno iz policije, pronađeno je 16 paketa sa ukupno 17 kilograma marihuane, kao i šest procesora putničkih automobila i 96 metaka kalibra 7,62 mm.

- M. B. je lišen slobode, a pretresi su izvršeni na još sedam lokacija na području Sokoca kod osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelima, a radi se o B. S., L. M. i S. S. I kod L. M. je pronađeno pet procesora od putničkih automobila - navodi se u saopćenju.

Iz PU istočno Sarajevo dodaju da će nakon krim-obrade M. B. protiv njega Okružnom javnom tužilaštvu istočno Sarajevo biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena prozvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

- Za licima L. M., B.S . i S. S. se još uvijek traga. U toku su aktivnosti na pronalasku navedenih i dokumentovanju predmeta. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a svi pretresi su izvršeni po naredbi Osnovnog suda Sokolac - naveli su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.