open-navfaktor-logo
search
Duraković potvrdio
Na prijedlog Stranke za BiH Tursunović isključen iz Kluba koalicije Moja adresa Srebrenica
Salko Tursunović nije više član Kluba Moja adresa Srebrenica u Skupštini Općine Srebrenica.
16.09.2021. u 21:27
get url
text

VEZANI TEKST - Tursunović: Ne znam što su ostali izašli sa sjednice, nisam izdajnik, nema većeg patriote od mene u Srebrenici

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio danas smijenjeni predsjedavajući Skupštine Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

- Imali smo sastanak Kluba, dijela Kluba koji je danas napustio sjednicu, nas pet, da se očitujemo nakon moje smjene i da zauzmemo neki stav. Prvo što smo učinili jeste da smo dali jasnu poruku da Tursunović nije dio naše politike i isključen je iz Kluba koalicije Moja adresa Srebrenica na prijedlog Stranke za BiH, stranke čiji je Tursunović član – kazao je Duraković.

Istakao je da je Tursunović isključen jednoglasno, te da su donijeli i nekoliko drugih odluka.

- Opredijeljeni samo da dalje zajedno nastupamo, da dajemo podršku svim onim Bošnjacima koje je ovaj Klub predložio na određene pozicije i funkcije i pozvali smo naše srpske kolege da se vrate civiliziranom dijalogu u okvire legitimnih Bošnjaka a ne pojedinaca koje oni izvlače iz našeg Kluba, dakle oni nisu legitimni da zastupaju Bošnjake, oni mogu zastupati svoj interes neki ali bošnjačka se politika vodi u Klubu koalicije Moja adresa Srebrenica i to može biti tako  ili nikako – kazao je Duraković.

Istakao je da Tursunović sada samostalno djeluje zajedno sa srpskom većinom koja ga je predložila i imenovala na poziciju predsjednika Skupštine Općine Srebrenica u ime Bošnjaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.