open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Na pogon Tatara: Sarajevo slavilo u Cardiffu i zakazalo gostovanje kod Bresta
Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u 2. pretkolo Lige evropskih prvaka.
19.08.2020. u 21:40
get url
text

Bordo tim je večeras u Cardiffu savladao ekipu Connah's Quay Nomadsa sa 2:0 i tako zakazao duel protiv Dynamo Bresta koji je sinoć sa 6:3 savladao Astanu.

Junak prvaka BiH u Velsu večeras je bio Benjamin Tatar, koji je bio dvostruki strijelac.

{$galerijaFotografija}

Nije dobro počela utakmica za bh. prvaka. Velšani su zaprijetili u osmoj minuti. Nakon auta, gotovo iz ničega Wilde se našao u odličnoj prilici, ali je glavom šutirao pored gola.

U prvoj trećini prvog dijela Bordo tim je držao konce igre u svojim rukama, a to su naplatili u 16. minuti. Jukić je sjajnom loptom uposlio Tatar, a ovaj zaobišao golmana Brassa i pogodio na prazan gol.

Uslijedio je period igre u kojem je Sarajevo bez većih problema čuvalo loptu i rezultat, a domaći su prijetili tek nakon prekida. U 39. minuti Edwards je zaprijetio nakon auto, ali je sa vrha šesnaesterca šutirao preko gola.

Nakon ovog prekida svjedočili smo malim čarkama na terenu. Amar Rahmanović je bez lopte odgurnuo Wildea, ali se sve ubrzo smirilo, a fudbaler Sarajeva prošao je bez kartona.

Minutu kasnije Jukić je zatresao mrežu Nomadsa, ali je sudija poništio gol zbog prekršaja Dupovca.

U drugom poluvremenu prvi su prijetili fudbaleri Sarajeva. Rahmanović je u 55. minuti pokušao iz slobodnjaka, ali je lopta pogodila živi zid i otišla u korner. 

Nomadsi su nakon sat igre izvršili pritisak na gol Kovačevića, ali bez ozbiljnijih prijetnji. Sarajevo je čekalo priliku iz kontre i dočekalo je.

Ahmetović je spustio loptu za Tatara koji je izašao sam pred Brassa i rutinski je pogodio za 0:2.

Do kraja meča domaći su prijetili nakon prekida, ali promjene rezultata nije bilo.  

FK Sarajevo - Vels - 19.08.2020.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.