Na meti mu samo golfovi: Tokom noći ukrao automobil i počinio još pet krivičnih djela

Objavljeno: 14.09.17 u 10:26

Bijeljinska policija uhapsila je jučer A. K. iz Bijeljine zbog sumnje da je tokom noći ukrao automobil golf i pokušao ukrasti još tri vozila, te oštetio jednu garažu i automobil. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Prema informacijama iz Policijske uprave Bijeljina, policiji je oko dva sata nakon ponoći prijavljeno da je nepoznata osoba kamenom razbila bočno staklo na automobilu golf, koji je bio parkiran u ulici Meše Selimovića u Bijeljini. 

Odmah nakon prijave, policija je izašla na mjesto događaja, te je ustanovljeno da A. K. polupao bočno staklo golfa kako bi ga ukrao, ali ga je u tome spriječio vlasnik. 

Radeći na terenu, bijeljinski policajci su oko 3.40 sati uhapsili A. K. kojeg su zaustavili u automobilu golf, kojim je upravljao. Provjerama je utvrđeno da je golf kojeg je vozio tokom noći ukraden sa parkinga u Bijeljini. 

Operativnim radom, policijaci su došli do informacija da je A. K. pokušao ukrasti još dva automobila marke golf na jednom parkingu u Bijeljini, što je tokom kriminalističke obrade i priznao policajcima. 

- Također, A. K. je u noći sa utorka na srijedu oštetio i vrata na garaži koja se nalazi u ulici Meše Selimovića, kao i još jedan automobil marke golf, što su prijavili vlasnici - naveli su iz PU Bijeljina.

A. K. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari, pokušaj teške krađe, te tešku krađu. Iz policije naglašavaju da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela.