open-navfaktor-logo
search
Bruka i sramota
Na listama službenih lica FSBiH i imena mrtvih ljudi, a Džemidžićeva administracija "spava"
Kada pomislite da vas u našem fudbalu ništa više ne može iznenaditi, u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine potrude se da vas brzo razuvjere.
15.07.2021. u 19:31
get url
text

Potvrđuje to i zvanična internet-stranica krovne kuće bh. fudbala (www.nfsbih.ba), koja već neko vrijeme nije ažurirana, iako nova sezona Premijer lige BiH starta sutra (16. juli). 

Bruka je i sramota da administracija predvođena generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem "spava" dugogodišnji san i da "nije izdato naređenje" da se sa pojedinih lista službenih lica izbrišu oni koji već mjesecima nisu tu.

Još sramotnije je da na listama možete pročitati i imena mrtvih ljudi!

Kada pokušate provjeriti ko će u novoj sezoni Premijer lige BiH obavljati funkciju delegata, na listi od 24 delegata je i Esnaf Buza, koji je preminuo u martu ove godine.

Što se tiče glavnih sudija za PLBiH, kompletnu listu imena, naravno, nećete moći pročitati na stranici FSBiH. Na listi nema novih sudija, ali su zato tu "starosjedioci" Goran Paradžik i Vladimir Bjelica, koji su već odavno penzionisani i koji nisu sudili ni prošle sezone...

Ništa bolja situacije nije ni kada je u pitanju Komitet za sudije i suđenje FSBiH. "Sudijski šefovi" broje šest članova, ali su na stranici samo tri imena - Elmir Pilav, Hrvoje Turudić i Robert Zrilić. A spomenuta trojka je "krnja" komisija, koja je "odradila" drugi dio prošle sezone i koja je početkom mjeseca kompletirana sa još tri člana - Adnan Alispahić, Miro Hrkač i Duško Vujičić, čijih imena, naravno, nema na zvaničnoj stranici FSBiH.

Zanimljivo, na listi kontrolora možete pročitati imena poput Salema Prolića ili Džemala Čalije, koji su već odavno "penzionisani".

Treba li podsjećati da je biografija predsjednika Vice Zeljkovića još prazna. Da li prvi čovjek bh. fudbala nešto krije ili u svojoj karijeri nije napravio ništa vrijedno spomena (osim obećanja kojima i sada zasipa bh. javnost), nije poznato. Čekamo da administracija FSBiH javnosti ponudi odgovore na ova pitanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.