open-navfaktor-logo
search
Put Nikšić - Bileća
Na granici Crne Gore i BiH "palo" 300 kilograma skanka
MUP Crne Gore i službenici Uprave prihoda i carina Crne Gore spriječili su isporuku oko 300 kilograma opojne droge skank skrivene u kamionu koji je bio na putu ka Bosni i Hercegovini.
04.01.2022. u 15:40
get url
text

Kako je saopćeno, droga se nalazila u kamion-hladnjači, crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao crnogorski državljanin M. N. (1995) iz Nikšića. Pregledu vozila pristupilo se na izlazu iz carinskog područja na graničnom prelazu Vraćenovići.

- Detaljnom kontrolom u krovu hladnjače, u specijalno napravljenom bunkeru pronađeno je 295 pakovanja droge, težine oko 300 kg. Sastav biljne materije koja se nalazi u pakovanjima ukazuje da se najvjerovatnije radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank. Vozilo je sa graničnog prelaza Vraćenovici trebalo da nastavi ka Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Uprave prihoda i carina Crne Gore.

U daljem postupanju službenici Uprave policije su uhapsili osumnjičenu osobu koja će zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.