open-navfaktor-logo
search
Staza Kotlovi
Na Bjelašnici teško povrijeđen sedmogodišnji skijaš, nakon nesreće prebačen u KCUS
Na Bjelašnici se danas u jutarnjim satima dogodila teška nesreća na stazi Kotlovi u kojoj je nesavjesni skijaš velikom brzinom "proletio" stazom i udario sedmogodišnjeg dječaka.   
19.12.2020. u 20:24
get url
text

Tom prilikom dječak je zadobio teške povrede i trenutno se nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.  


- Ovaj nesavjesni skijaš spuštao se nekontrolisanom brzinom na stazi Kotlovi, te isto tako nastavio prema stazi Kolijevka u gornjem dijelu Heliodroma. Čula se vriska djece, ali i starijih koji su se nalazili u blizini nesreće – rekli su za Faktor iz skijaškog kluba čiji je član povrijeđeni sedmogodišnjak, uz molbu da ne objavljujemo ime sportskog kolektiva niti povrijeđenog dječaka. 

Iz ovog skijaškog kluba ističu da je neophodno da na Bjelašnici kao i svugdje u svijetu napokon bude određena staza namijenjena isključivo za treninge skijaških klubova. 

- Povrijeđeni dječak slovi kao velika nada zimskih sportova u našoj zemlji. Nadamo se da će se uspješno oporaviti i napraviti veliku sportsku karijeru. Ove godine ZOI je napravio iskorak kada je u pitanju uređenje staza i pored nedostatka snijega. Jedino bi bilo dobro da što prije stave oznake za usporavanje na stazama. Neophodno je da nadležni donesu zakone o skijalištima i da u ski-centrima budu policajci, kakva je praksa širom svijeta. Oni upozoravaju, a potom udaljavaju i kažnjavaju nesavjesne skijaše – poručili su iz ovog sportskog kolektiva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.