Petak, 19.08.2022.
FOTO: Srce za djecu

Na aukciji dresovi, sprinterice, Berberova slika: Za djecu oboljelu od raka prikupili 67.000 KM

Tokom večere, upriličene u Hotelu Hills u Sarajevu, gosti su imali priliku biti dio aukcije i na taj način pomoći pri kupovini ultrazvučnog aparata

Rotary Club Sarajevo Delta International, Udruženje - Srce za djecu oboljelu od raka i filantrop Renata Savić - zajednički su organizirali donatorsku večer za djecu oboljelu od raka.

Cilj donatorske večeri bilo je prikupljanje sredstva za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Jezero. Značajan broj društveno odgovornih kompanija i pojedinaca shvatili su važnost ove humanitarne akcije, te dali svoj doprinos.

Tokom večere, upriličene u Hotelu Hills u Sarajevu gosti su imali priliku biti dio aukcije i na taj način pomoći pri kupovini ultrazvučnog aparata. Aukcijski predmeti bili su: potpisani dresovi Miralema Pjanića 1.350 KM, Edina Džeke 1.150 KM, Mirze Teletovića 1.000 KM, dres FK Sarajevo 605 KM, Marice Gajić 350 KM, sprinterice Amela Tuke 1.100 KM te loptu sa potpisima reprezentativaca BiH 750 KM KM. Slika poznatog umjetnika Mersada Berbera licitirana je za iznos od 2.600 KM.

Rotary Club Sarajevo Delta International i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka su se sa zadovoljstvom ujedinili u misiji pomoći i podrške djeci oboljeloj od raka i uz pomoć prijatelja uspjeli prikupiti 67.000 KM. Tako je iznos potreban za kupovinu mobilnog ultrazvučnog aparata sakupljen.

-Bilo nam je veliko zadovoljstvo biti dio ovako predivne i humane priče. S mnogo elana i s osmijehom na licu smo se potrudili organizovati sve zajedno sa Udruženjem i nije nam ni najmanje bilo teško, jer kada znate kakav je cilj i kome to donosi dobro onda je sve lakše. Nadamo se da ćemo nekome biti dobar primjer te da će ga i drugi humani ljudi pratiti te pomoći djeci oboljeloj od raka onako kako to oni najbolje mogu. Želimo ovakvim događajem još više animirati poslovnu zajednicu i još više potaknuti njihovo društveno odgovorno poslovanje, jer zaista nekada nismo svjesti koliko nekome drugome može značiti naše malo, a posebno djeci. Zahvaljujemo se Renati Savić koja je ponovo podržala događaj i doprinijela njegovoj najboljoj realizaciji. Također, zahvaljujemo se svim donatorima i sponzorima koji su podržali ovu donatorsku večer, jer bez njih ovo sve ne bi bilo moguće - rekao je Haris Pinjo, predsjednik Rotary Club Sarajevo Delta International.

-Veliku zahvalnost dugujemo svim dobrim ljudima i društveno odgovornim kompanijama koji su omogućili da se sakupe potrebna sredstva - saopćilo je Udruženje Srce za djecu. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh