open-navfaktor-logo
search
Poljuljana Marinovićeva stolica
Musemić je već jednom smijenio trenera Sarajeva, može li opet?
Pozicija trenera Sarajeva Vinka Marinovića itekako je poljuljana nakon katastrofalnih rezultata aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.
18.04.2021. u 12:47
get url
text

Doduše, Bordo tim i dalje igra na dva fronta. Još uvijek je lider na tabeli, ali sa svega dva boda više od Borca (na pauzi bilo +13), a sudjeluje i u  polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Upravo je revanš protiv Tuzla Cityja naredni susret koji će Sarajevo igrati na Koševu. U prvoj utakmici Bordo tim je slavio na Tušnju rezultatom 1:0, što je značajan kapital pred revanš.

Tuzlake s klupe predvodi Husref Musemić, najtrofejniji trener u historiji Sarajeva i on vjeruje da njegov tim može slaviti na Koševu. Eventualnim ispadanjem Sarajeva iz Kupa, vjerovatno bi i Marinović postao "bivši". Igrom prilika, Musemić je već "sudjelovao" u smjeni jednog trenera tima s Koševa.

Dogodilo se to u martu 2016. godine. Musemić je bio trener Slobode, a Tuzlaci su na Koševu u revanšu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegvine deklasirali Sarajevo rezultatom 3:0. Musemićeva ekipa tada je pobrala aplauze publike na Koševu, a domaći igrači i stručni štab nagrađeni su salvama zvižduka i uvreda. Menadžmentu Sarajeva nije preostalo ništa drugo nego da Miodragu Ješiću uruči otkaz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.